Flatbread van bakkerij Ten Have met hummus van slaege boontjes, verse geitenkaas, munt, rucola en sperzieboontjes

Naoberkrat recept week 37 flatbread hummus sperzieboontjes

Flatbread van bakkerij Ten Have met hummus van slaege boontjes, verse geitenkaas, munt, rucola en sperzieboontjes

Naoberkrat recept week 37
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • kookpan
  • ovenplaat
  • bakpapier
  • zeef
  • Snijplank
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 2 stuks flatbreads van Bakkerij Ten Have uit Vorden
  • 2 stuks verse geitenkaas van geitenboerderij de Brömmels uit ’t Woold
  • 200 gram sperzieboontjes van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram Slaege bonen (let op! even een nachtje in 300 ml water laten wellen in de koelkast) van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • ½ stuks citroenzest of rasp (de andere helft gebruik je in het pasta gerecht)
  • 1 eetlepel citroensap (de andere helft gebruik je in het pasta gerecht)
  • 1 stuks gember/komijn poeder uit de keuken van van Mien
  • ½ teentje gehakt knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 80 gram rucola van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Voorbereiding:

  • verwarm de oven voor op 180 graden

Bereiding

  • Kook de bonen gaar in water zonder zout en giet ze af maar bewaar een klein deel van het kookvocht (kook de 100 gram bonen voor op het flatbread hier direct in mee maar vergeet ze niet achter de hand te houden bij de volgende stap);
  • Tip! Wanneer je de droge bonen zonder zout kookt is het velletje minder taai.
  • Pureer de bonen in de keukenmachine of blender samen met de knoflook, een scheutje olijfolie en de gember/komijnpoeder, mocht het niet mooi smeuïg zijn dan kan je wat van het kookvocht toevoegen.
  • Breng de puree verder op smaak met rasp van de schil van de citroen en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Voeg eventueel nog wat citroensap bij als om het op te frissen
  • Zet een kookpan op met water en een snuf zout, breng dit aan de kook
  • Maak de sperzieboontjes schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer een centimeter
  • Wanneer het water kookt, blancheer de boontjes gedurende 1,5-2 minuten, haal ze vervolgens uit de pan en spoel direct koud in ijswater of onder de koude kraan.
  • Besmeer de flatbreads rijkelijk met hummus en brokkel 1 geitenkaasje over elk flatbread
  • Verdeel de boontjes over de flatbreads en leg deze op bakpapier op de bakplaat
  • Zet de flatbreads 8 minuten in de oven
  • Maak ondertussen de rucola aan met een theelepel citroensap, scheutje olijfolie, peper en zout
  • Pluk de blaadjes van de munt en meng deze door de salade
  • Wanneer de flatbreads uit de oven komen, verdeel de rucola erover
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!