Flammkuchen met rode ui, pancetta en knoflook-hangop

Flammkuchen met rode ui, pancetta en knoflook-hangop

Bereidingstijd 30 min
Rijstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Uit de keukenlade

  • keukenmes
  • Snijplank
  • deegroller
  • knoflookpers
  • eventueel een pizza steen (in de oven of in de BBQ)

Ingrediënten
  

Uit de eigen keukenkast

  • 480 ml handwarm water
  • 4 el olijfolie
  • zout

Ingrediënten voor het deeg

  • 800 gram bloem van graanteler de Slaege
  • 12 gram droge gist uit de keuken van Villa Ruimzicht

Ingrediënten voor de topping

  • 500 ml hangop van Versboerderij Daalwiek
  • 2 tenen knoflook van groentekwekerij Smits
  • 400 gram pancetta van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof (in reepjes gesneden)
  • 4 st rode ui van groentekwekerij Smits

Instructies
 

Bereidingswijze voor het deeg

  • Meng alle droge stoffen goed door elkaar, maak een kuiltje midden in het deeg en giet hier het water en de olie in.
  • Werk met een roterende beweging met je vingers de vloeistof met de bloem van binnen naar buiten, tot er een deeg ontstaat.
  • Kneed het deeg grondig door (dit kan ook met een keukenmachine) totdat je een dun vliesje van het deeg kan trekken.
  • Laat het deeg 30 minuten afgedekt met een theedoek buiten de koelkast rusten.

Bereidingswijze voor de topping

  • Pel de knoflook en pers deze door de hangop heen.
  • Pel de ui en snijd deze in flinterdunne halve ringen.

Finishing touch!

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Rol het deeg uit tot 8 flinterdunne ovale plakken en laat de randen naar buiten iets dikker. maak eventueel gebruik van wat stuifbloem (een keukenterm voor bloem om te gebruiken om het plakken van het deeg tegen te gaan)
  • Smeer het deeg in met de knoflook hangop en beleg hem met de ui en het spek.
  • Bak de flammkuchen krokant en gaar dit duurt afhankelijk van de oven of bbq 4 tot 10 minuten.