Duitse biefstuk (tartaartjes) met tartaarsaus, gebakken aardappelen en bloemkoolsteak (perfect voor op de BBQ)

Duitse biefstuk (tartaartjes) met tartaarsaus, gebakken aardappelen en bloemkoolsteak (perfect voor op de BBQ)

Naoberkrat recept week 22
No ratings yet
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • peper
  • zout
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl mosterd
  • 6 el mayonaise
  • 1 tl azijn
  • olie
  • barbecue/oven
  • aluminiumfolie
  • kom
  • snijplank en koksmes
  • vuurvaste tang/spatel
  • vuurvaste ovenschaal (of aluminium bbq schaal)

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuks bloemkool van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen (Let op! de randen van de bloemkool gebruik je in het pasta recept)
  • 800 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink
  • 2 stuks Duitse Biefstukjes van de dubbeldoelkoeien van ijsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • 1 stuks ei van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 bosje bieslook van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Voordat je begint:

  • zorg dat de oven voorverwarmd is op 220 graden of;
  • zorg dat barbecue heet is en dat de kolen smeulen.

De aardappels

  • halveer de krieltjes en bestrooi ze met peper, zout en olie;
  • doe de krieltjes in een vuurvaste ovenschaal of een aluminium schaal die hittebestendig is en zet de schaal op de oven of op de barbecue.
  • rooster de krieltjes circa 30/45 minuten of totdat deze gaar en gebruind zijn;

De bloemkool

  • Snijd aan beide kanten (linker en rechter kant) van de bloemkool de bolle zijde eraf en halveer de bloemkool zodat je twee gelijke en vlakke plakken (steaks) overhoudt (let op: bewaar de afgesneden bolle kanten, deze heb je nodig in het recept met de pasta. Bewaar ze in een kommetje afgedekt in de koelkast);
  • leg de bloemkoolsteaks elk apart op aluminiumfolie en meng 1 theelepel zout en 1 eetlepel kerriepoeder met elkaar. Smeer de bloemkoolsteaks in met een klein beetje olie en breng de bloemkool op smaak aan beide kanten.
  • In de oven: Leg de steaks in de oven en rooster het in circa 20 tot 25 minuten (10-12,5 min per kant) gaar en mooi gekleurd zijn.
  • Op de barbecue: leg de steaks op de barbecue (tip: je hoeft de folie niet dicht te vouwen, het is de bedoeling dat de steaks bakken op de barbecue. De folie is bedoeld als een beschermlaagje en om te zorgen dat deze niet door het rooster van de barbecue kan vallen) en gaar de bloemkoolsteaks ongeveer 20 minuten (10 minuten aan beide kanten) totdat ze mooi gekleurd zijn.
  • Tip: wanneer je gemakkelijk met een vork in de steak kan prikken dan is de steak gaar

Duitse biefstuk en tartaarsaus

  • kook een ei hard in circa 8 minuten en laat deze daarna in koud water schrikken (door het schrikken met koud water is het ei makkelijker te pellen);
  • Strooi ondertussen wat peper en zout aan beide kanten van de biefstuk en bak deze in circa 3 minuten per kant medium gaar (of langer indien gewenst) op de barbecue of in een pan op middelhoog vuur;
  • doe de mayonaise, de mosterd, bieslook en azijn in een kom en meng het met elkaar en breng het op smaak met wat peper en zout;
  • pel het ei en snijd deze in stukjes en voeg het aan de saus toe en zet de saus in de koelkast totdat je het eten kan serveren.
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!