Curry van zoete aardappel met limoen, amsoi (mosterdsla), paksoy, koriander

Curry van zoete aardappel met limoen, amsoi (mosterdsla), paksoy, koriander

Naoberkrat recept week 17
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Snijplank
  • keukenmes
  • kookpan met dikke bodem
  • vergiet
  • neutrale olie om in te bakken
  • fijne rasp

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr zoete aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 stuks limoen van Gert Smits van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • Amsoi van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks paksoy van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 4 takjes koriander van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bakje curry uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 2 potjes geroosterde groentefond uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 200 ml melk van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren

Instructies
 

  • schil de zoete aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, ongeveer 1 a 2 cm dik
  • maak de sjalot schoon en snijd hier halve ringen van
  • pel het teentje knoflook en snijd hier dunne plakjes van
  • zet een pan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe er een scheutje olie in, laat de olie warm worden
  • doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze aan tot de ui glazig wordt
  • voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze een minuutje mee
  • doe de geroosterde groentebouillon in de pan en voeg ook de melk toe, breng dit aan de kook
  • voeg de zoete aardappels toe en kook deze zachtjes in ongeveer 5-10 minuten gaar
  • was ondertussen de bladeren van de amsoi en snijd deze in fijne reepjes
  • snijd de paksoy in stukken van ongeveer een centimeter breed en was deze goed
  • snijd de koriander fijn
  • wanneer de aardappelen gaar zijn voeg de amsoi en paksoy toe en laat nog even rustig doorpruttelen tot de groenten zachter worden, maar wel hun bite behouden.
  • schep de curry in een diep bordje en maak af met wat fijngesneden koriander, limoensap en zest van de limoen.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!