Courgettes van Ivo gevuld met kaas van Kaasboerderij Koning en walnoten met een venkelworstje van Sanders Hof

 

Gevulde courgette met kaasje van Köning, walnoten en groene kruiden

Naoberkrat recept week 26
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Oventijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • 2 eetlepels paneermeel of beschuit
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • bakpan
  • heteluchtoven

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgettes (ze vielen klein uit, dus in enkele gevallen zitten er meer in) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks kleintje van Koning (in grove stukken gesneden) van kaasmakerij Köning uit Zevenaar
  • 1 stuks ui van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks grote aardappel van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 1 teentje knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks ei (losgeklopt) van pluimveehouderij Tomesen uit Doetinchem
  • 1 bakje Italiaanse kruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 80 gram walnoten van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 2 stuks venkelworstje van scharrelvarkensboerderij Sanders Hof

Instructies
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Zet een pan met ruim water en zout op het vuur en breng aan de kook
  • Spoel de aardappel schoon onder koud water en kook deze 15 minuten in het kokende water
  • Scheur een stuk aluminiumfolie af, groot genoeg om de aardappel mee in te pakken.
  • Leg de aardappel op de aluminiumfolie en besprenkel met olie, peper en zout. Vouw dicht en pof de aardappel voor ongeveer 10 minuten tot deze gaar is.
  • Snijd ondertussen van elke courgette in de lengte een dunne reep af. Hol de courgettes met een lepel uit en bewaar het vruchtvlees.
  • Snijd het uitgeholde vruchtvlees in stukjes.
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper beiden
  • Verhit wat olie en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook. Schep het courgette vruchtvlees erdoor en bak 4 minuten mee.
  • Wanneer de aardappel gaar is; pak deze uit en prak door het courgette-knoflook-ui mengsel en zet apart
  • Hak de walnoten fijner
  • Laat het mengsel iets afkoelen en schep vervolgens de kaas, walnoten, 2 eetlepels paneermeel, ei en de italiaanse kruiden erdoor.
  • Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel het ruim met olijfolie.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen wat olie in een bakpan en bak op half hoog vuur de worstjes bruin.
  • Serveer de courgettes samen met de worstjes. Eet smakelijk!
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!