Chorizo worstje met Sandershof met pastinaak-aardappelpuree met kruidige pesto

 

Chorizo worstje van Sandershof met pastinaak-aardappelpuree en kruidige pesto.

Naoberkrat recepten week 50
0 van 0 stemmen
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2

Uit de keukenlade

  • 150 ml olijfolie
  • peper
  • zout
  • klein klontje boter
  • fijne rasp
  • kookpan
  • bakpan
  • vergiet of zeef
  • pureestamper
  • keukenmachine

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram pastinaak van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 150 gram aardappelen van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 125 ml verse melk van boer Lubbers uit Sinderen
  • verse tijm van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 bos bosui (het witte gedeelte) van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 stuks chorizoworsten van scharrelvarkenshouderij Sanders Hof uit Etten
  • 1 bosje bos peterselie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 1 bos bos basilicum van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 teen knoflook van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 1 stuks sjalot van groentekwekerij Smits uit de Heurne
  • 2 takjes salie van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen
  • 2 takjes oregano van kwekerij de Groene Schuur uit Groessen

Instructies
 

Stap 1

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • Snijd kop en kont van de pastinaak en snijd deze in hetzelfde formaat stukken als de ongeschilde aardappelen
  • Doe de aardappelen met de pastinaak in een pan en vul de pan met water totdat het geheel 2 cm onder water staat, voeg een snuf zout en het takje tijm toe en breng het aan de kook
  • Kook ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn.

Stap 2: Bereiding van de pesto

  • Pluk de blaadjes salie en oregano van de steeltjes (tip: steeltjes kan je in een afgesloten potje met de schillen van de sjalot en knoflook in een laag olijfolie bewaren in de koelkast voor een lekkere kruidenolie)
  • Doe deze samen met de peterselie en basilicum (inclusief de steeltjes) in de keukenmachine.
  • Maak de sjalot en knoflook schoon en voeg toe toe aan de kruiden
  • Zet de keukenmachine aan en voeg de olijfolie toe
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout

Stap 3

  • Snijd de bosui in fijne ringen
  • Als de aardappels en de pastinaak zacht zijn, giet je het geheel af en verwijder de tijm
  • Voeg de melk, boter en een snufje zout en peper toe en stamp met een aardappelstamper alles fijn.
  • voeg de bosui ringen toe en meng door de puree
  • Zet een bakpan op het vuur en voeg een scheutje olie toe
  • Bak de worstjes rondom bruin en gaar op halfhoog vuur
  • Schep een gewenste hoeveelheid puree op het bord, leg hierop de chorizoworst en schep hier een goede lepel kruidige pesto overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!