Maak de uien en paprika schoon en snijd deze in gelijke blokjes
Giet de kidneybonen af en spoel deze goed na met koud water
Zet een kookpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe hierin een scheutje olie
Doe de uien en paprika in de pan en bak deze aan tot de uien licht beginnen te kleuren
Snijd het topje van de worst af en druk het gehakt uit de worst.
Voeg het gehakt toe en bak dit - al los roerend - tot het gaar is
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 1 minuut mee (tip: door de tomatenpuree eerst te bakken wordt deze minder zuur)
Voeg de bonen en chili mix toe en roer nog een keer om
Voeg het water toe en breng dit aan de kook (tip: wanneer je een waterkoker hebt, breng hierin dan eerst het water aan de kook terwijl je de bonen door roert en voeg dit kokend aan de bonen toe).
Zet het vuur hoog
Laat 10 minuten goed doorkoken
Zet vervolgens het vuur weer op halfhoog en laat alles in ongeveer 30 minuten gaar koken, voeg in de laatste 10 minuten de gesneden groente toe en laat deze meekoken.
Check regelmatig of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg zonodig extra water toe.
Proef of de chili nog peper of zout nodig heeft. Voeg zonodig bij naar smaak.
Serveer de chili samen met de tortilla. Eet smakelijk!