Bonusrecept: Snelle romige soep van bloemkool

Bonus recept: snelle romige soep van bloemkool

no waste recept
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 15 min
Gang Soep, Voorgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • Uit de eigen voorraadkast:
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 kippenbouillon (liefst vers anders van een tablet) 
  • 300 water
  • 100 ml slagroom
  • 1 ui (geschoond, in ringen) 
  • 1 teentje knoflook (schoon, in dunne plakjes gesneden) 
  • zoute topping uit de koelkast*
  • soeppan
  • houten spatel
  • kookpan of braadpan
  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • de bolle kanten van de bloemkool uit het recept van de Duitse biefstuk met steak van bloemkool

Instructies
 

  • Smelt de boter in de pan, voeg hier de ui en knoflook toe en laat zachtjes aanfruiten. 
  • Voeg de bloem toe en bak deze - onder voortdurend spatelen - lichtbruin. 
  • Voeg de kippenbouillon toe en vervolgens de bolle zijdes van de bloemkool. 
  • Voeg de slagroom toe en laat zachtjes koken.
  • Wanneer de bloemkool gaar is - in een kleine 10 minuten - pureer je deze tot een romige soep.
  • *Werp een blik in de koelkast wat je als topping kan gebruiken. Iets zoutig smaakt er lekker bij, denk aan gebakken spekjes, gezouten pompoenpitten van Gert of blauwe kaas. 
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!