Bonenschotel met krieltjes, rookworst van Sanders Hof en verse postelein

 

recept naoberkrat recept week 46 bonenschotel met krieltjes en worst

Bonenschotel met krieltjes, rookworst van Sanders Hof en verse postelein

Naoberkrat recept week 46
4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Uit de keukenlade

  • kookpan
  • Snijplank
  • keukenmes
  • grote bekken of bak om de boontjes in te weken

Ingrediënten
  

  • 150 gram woudboontjes van graanteler de Slaege uit Silvolde
  • 200 gram krieltjes van Boerderijwinkel de Kruisbrink uit Toldijk
  • 0,5 stuks rookworst van de scharrelvarkens van Sanders Hof uit Etten
  • 100 gram postelein Van tuinderij de Zaaistek uit Hummelo
  • 1 klein blikje tomatenpuree uit de keuken van Eetwinkel van Mien
  • 1 bakje chilikruiden uit de keuken van Eetwinkel van Mien

Instructies
 

1 dag van tevoren:

  • week de boontjes een nacht van tevoren

Voorbereiding:

  • Was de krieltjes en snijd deze doormidden
  • Was de postelein en laat deze goed uitlekken
  • Giet de bonen af en spoel deze goed na met koud water
  • Snijd de rookworst in dunne plakjes.

Bereiding:

  • Zet een kookpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe hierin een scheutje olie
  • Bak de rookworst aan tot deze begint te kleuren
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 1 minuut mee (tip: door de tomatenpuree eerst te bakken wordt deze minder zuur)
  • Voeg de bonen en de chili kruiden toe en roer nog een keer om
  • Voeg het water toe totdat alles net onder staat en breng dit aan de kook (tip: wanneer je een waterkoker hebt, breng hierin dan eerst het water aan de kook terwijl je de bonen door roert en voeg dit kokend aan de bonen toe).
  • Zet het vuur hoog en breng aan de kook
  • Weetje: kook bonen zonder zout. Zout zorgt er namelijk voor dat het vliesje rondom de boon harder wordt.
  • Laat 10 minuten goed doorkoken
  • Zet vervolgens het vuur weer op halfhoog en laat alles in ongeveer 30 minuten gaar koken. Voeg na 15 minuten de krieltjes toe,
  • Voeg op het laatste moment - wanneer de bonen en de krieltjes gaar zijn - ⅔ van de postelein toe en roer deze door de schotel
  • Garneer af met de overige verse postelein
Trefwoord Naoberkrat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!