Bietenpesto

Een echte zomertopper!

Na een dagje zwemmen in het Braamse Gat bijvoorbeeld. Je draait deze pesto namelijk lekker snel in elkaar. Gezond en direct zoveel kleur op je bord! Samen met een stevige pasta en een gemengde salade is het een complete hoofdmaaltijd. Trouwens, als tapenade op toast met dezelfde gemengde salade, is hij ook super lekker. Ikzelf heb van onderstaand recept de dubbele hoeveelheid genomen. Kleine weckpotjes gekocht en toen als cadeautje rondgedeeld. (heb ik het mezelf toch weer moeilijk gemaakt).

Bietenpesto

Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Uit de keukenlade

  • Koksmes
  • Snijplank
  • kookpan
  • blender of keukenmachine
  • ijslepel
  • salade schaal

Ingrediënten
  

Pasta

  • 300 gram fusilli (spiraalpasta)

Pesto

  • 400 gram verse rode bietjes (gekookt)
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 blaadjes basilicum
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • versgemalen peper
  • zeezout

Gemengde salade

  • Verschillende slasoorten, liefst natuurlijk ook bietenloof
  • cashewnoten
  • stukje blauwschimmelkaas
  • olijfolie
  • balsamicocreme
  • peper en zoutmolentje

Instructies
 

De Pasta

  • Kook de pasta zoals aangegeven op het pak. Wil je de pasta koud serveren, dan kun je deze beter een paar uur van te voren koken en in de koelkast bewaren.

De bietenpesto

  • Doe de rode bietjes samen met de knoflook, de cashewnoten, de geraspte kaas, basilicum, peper en zout in een blender of keukenmachine. Wanneer er een soort crème is ontstaan, giet je er een scheut olijfolie bij. Is de massa smeuïg genoeg dan breng je de pesto op smaak met wat vers gemalen zwarte peper en zeezout.
  • Schep met een ijslepel drie bolletjes bietenpesto op elk bord. Pasta erbij en laat ieder zelf z’n salade versieren. Zet daarom de sla, nog niet aangemaakt, in een mooie schaal op tafel. Met daarbij een bakje cashewnootjes, de verkruimelde blauwschimmelkaas, olijfolie en balsamico crème, peper en zout. Bestrooien naar eigen smaak.
  • Smullen maar! Je kunt de salade ook zelf van te voren mengen natuurlijk. Klaar is Mien!

Tips van de chef

Als tapenade is de bietenpesto ook superlekker. Ikzelf heb van dit pestorecept de dubbele hoeveelheid gemaakt. Kleine weckpotjes gekocht en toen als cadeautje uitgedeeld. Succes verzekerd!