Wijngaard Duetinghem 838

Ben je fijnproever van kwaliteitswijnen en wil je wel eens een moderne Achterhoekse wijngaard bezoeken? Laat je dan verrassen op de prachtig aangelegde Wijngaard Duetinghem 838 te Doetinchem.

De kracht zit onder de kurk

Nadat de bodem goed was voorbereid heeft wijngaardier Paul Nieuwenhuis hier vanaf 2006 zo’n 3500 wijnstokken de grond ingebracht. En tot op de dag van vandaag staat hij borg voor de ambachtelijke en intensieve verzorging van de verschillende druivensoorten. Alles gebeurt met de hand: het opbinden van de druiven, het snoeien van uitlopers, het verwijderen van onkruid rond de stammen. Dat getuigt van ware liefde voor de wijnbouwerij. En het resultaat mag er dan ook zijn: heerlijke kwaliteitswijnen met een verfijnde smaak.

Duurzaam
“Het is heel belangrijk om zuinig te zijn op ons milieu. Daarom telen wij op ons bedrijf zoveel mogelijk op biologische wijze.

Waarom zouden we ons milieu belasten door wijnen uit verre landen te importeren als we zelf ook zulke smakelijke wijnen kunnen produceren? Hier is keuze genoeg!

Wij hebben bijvoorbeeld zeven wijndruiven, vier witte en drie rode. Allemaal familie van de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en de Syrah.

Belangstelling voor streekproducten
Wijnbouwer Paul Nieuwenhuis ziet dat de belangstelling voor streekproducten toeneemt. Dus ook de vraag naar lokaal geproduceerde wijnen. “Gelukkig maar, want we mogen heel trots zijn op onze Achterhoek.” Om de consument te overtuigen van de kwaliteit van Achterhoekse streekproducten steekt hij graag zijn nek uit. Samen met collega’s organiseert hij bijvoorbeeld De Jaarlijkse Open Wijndag. “Je moet mensen nieuwsgierig maken, ze laten proeven en beleven, dan volgt de betrokkenheid bij deze mooie producten vanzelf!

Proeven en beleven
Je kunt bij Paul terecht voor een heerlijke proeverij, een feestje, zowel zakelijk als met vrienden en familie.

De kracht van het prachtige Achterhoekse streekproduct zit bij Wijngaard Duetinghem 838 onder de kurk.

De wijnen zijn te koop op het bedrijf zelf. Daarnaast levert Paul aan delicatessenzaken. Ook de horeca heeft de lokale wijn inmiddels ontdekt en al heel wat restaurants hebben de wijnen van Wijngaard Duetinghem 838 op de kaart gezet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!