Landwinkel De Verse Kers

Lekker op de fiets, aan de wandel, of een paar uurtjes toeren met de auto. In de Achterhoek kom je dan zo veel moois tegen. Een boerenbedrijf dat geitenkaas maakt, een imker die honing produceert, een brouwerij met Achterhoeks bier. Allemaal ambachtelijke producten, puur en met zorg bereid. Grote kans dat je deze terugvindt in Landwinkel De Verse Kers.

Landwinkel De Verse Kers: een keur aan verrassende streekproducten

Op een hoger gelegen es, midden in de Wehlse Broeklanden ligt het boerenbedrijf van Annemiek Scholten en Nico Steintjes. Eind negentiger jaren begonnen met een varkenshouderij, werden Annemiek en Nico ook ‘verliefd’ op mini Dexterkoeien. Daar lopen er inmiddels 40 van in de wei. Sinds 2006 combineren zij hun passie voor alles wat groeit en bloeit met een 1,5 ha grote kersengaard. Een modern gemengd bedrijf dus dat anno 2018 is uitgegroeid tot een dynamisch en veelzijdig geheel.

Landwinkel

“Trots op onze dieren en fruit, wilden we van onze hobby ook ons werk maken.

We hebben toch prachtige streekproducten in de aanbieding? Een biefstukje van de Dexterkoe, pracht vlees van de varkens en kersen uit eigen boomgaard. 

Allemaal niet alledaags, puur lokaal en de vleesproducten ook nog eens volledig traceerbaar. Daarom hebben we op het erf een winkel geopend en zijn lid geworden van de Coöperatie Landwinkel.”

De kracht van het streekproduct

“Naast onze eigen producten verkopen we in onze landwinkel graag zoveel mogelijk andere zaken uit eigen regio. Daar zitten veel voordelen aan.

“Ik ken de producent, weet waar hij voor staat en hoe het product tot stand is gekomen. Dat maakt ook dat wij in de winkel het verhaal achter het product kunnen vertellen.”

Zo kunnen we meteen onze kennis en passie voor de streek op klanten overbrengen. Om een breed assortiment te kunnen bieden, verkopen we ook wel van leveranciers van buiten de regio. Het mooie hiervan is dat we unieke cadeaupakketten en relatiegeschenken kunnen samenstellen.”

Koeien kijken en nog meer

Nico en Annemiek geven graag een rondleiding over hun bedrijf. Iedereen is van harte welkom om te zien hoe kersen geteeld worden, hoe zij varkens houden en de Dexterkoeien fokken. Trouwens, in samenwerking met de gemeente grazen de Dexters met hun kalfjes op twee locaties in de directe omgeving. Een mooi visitekaartje toch… Op naar Wehl!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!