Distilleerderij De Bronckhorst

Liefhebber van een goed glas Achterhoekse jenever, direct van het vat? Of gaat je voorkeur uit naar een mooie brandy of druivenlikeur? Ook nog geïnteresseerd in een uniek, ambachtelijk distilleerproces? Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan Distilleerderij De Bronckhorst. Grote kans dat je met een fles van een van hun heerlijke distillaten naar huis gaat.

Distilleerderij De Bronckhorst: van gewas tot in het glas uit eigen streek

Een prachtige boerderij, goudgele graanakkers, een grazige weide voor de koeien, ruimte en schone lucht. Als je dit karakteristieke landschap van de Achterhoek combineert met gezond verstand, durf en een portie pioniersgeest, ontstaat er een bijzonder bedrijf. Dat bewijst Erik Legters, vooruitstrevende ondernemer, met zijn ambachtelijke distilleerderij.

Van koe tot korrel, tot borrel

“Je krijgt hier al het moois wat de natuur te bieden heeft. De smaak van onze distillaten is echt bijzonder. Dat komt door ons ambachtelijke, kleinschalige productieproces. De gerst op onze akkers wordt bemest met uitwerpselen van onze eigen Dahomey koeien, een speciaal ras uit West-Afrika.

 

Smaakbepalend is ook de alcohol die we verkrijgen uit de restproducten van wijnbouwers uit de Achterhoek. Voor onze eau-de-vie gebruiken we lekkere, oude rassen appels en peren. Ook al uit de Achterhoek.

“Dus van gewas tot in het glas… alles wat wij nodig hebben, komt zoveel mogelijk van ondernemers uit eigen streek.”

Innovatief en verantwoord

“We produceren een constante hoge kwaliteit aan distillaten, maar ieder vat is weer anders van smaak. We hebben er voor gekozen om onze dranken op ambachtelijke manier te distilleren. De gerst rijpen we in eigen huis volgens het proces van oogsten en vermouten en volledig vrij van chemische middelen. Daarnaast willen we natuurlijk ook zo duurzaam mogelijk produceren. De mooie en zuinige, houtgestookte koperen ketel is hier een goed voorbeeld van. Bovendien zijn we in het bezit van het keurmerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mensen van de sociale werkplaats maken de prachtige houten kistjes voor onze flessen. Zo komt alles mooi samen.”

Op de kaart: “Mo’j g’woon ’s pruven”

Diverse toprestaurants hebben de hoge kwaliteit van De Bronckhorst al ontdekt. Om de heerlijke, eerlijke smaak van de fruitdistillaten, whisky en brandy zelf te ondervinden, kun je met Erik een afspraak maken voor een rondleiding met proeverij. Leuk voor een zakelijk uitje, of met vrienden en familie. Razend interessant!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!