De Kruudhof Pluktuin

In het prachtige buitengebied bij Halle vind je De Kruudhof Pluktuin. Naast een grote moestuin met groenten en kleinfruit van het seizoen, kun je hier ook terecht voor verse kruiden. Een pareltje met heel veel lekkers én leerzaams.

Groente en fruit met die heerlijke smaak van vroeger

Eigenaren Janneke en Theo Wagenaar runnen al sinds 2005 met veel passie hun biologische groentetuin. Afhankelijk van het seizoen telen ze hier op ecologisch verantwoorde wijze een breed scala aan groenten en kleinfruit, zoals aardbeien, frambozen en bessen.

“Dat we hier biologisch telen, proef je gelijk bij de allereerste hap. Mensen komen dan ook terug vanwege de heerlijke smaak…”

De moestuin

“Voor een gezonde teelt is de kwaliteit van de bodem van het grootste belang”, vertelt Janneke. “Daarom telt de tuin die zo’n 1.200 m2 groot is, maar liefst 36 bedden. Met een strak vruchtwisselingsschema voorkomen we dat de grond eenzijdig wordt belast en uitgeput raakt. De kool komt bijvoorbeeld pas na 6 jaar weer terug op het zelfde bed. De grond wordt verzorgd met eigen compost en gefermenteerde mest. Naast de groentes hebben wij wilde planten, bomen en struiken in de tuin. Deze trekken vogels, insecten en kleine zoogdieren aan. Belangrijk voor een natuurlijke bestrijding van plagen bij de moestuin.”

Leerzaam

Op de Kruudhof is iedereen welkom om te zien hoe alles groeit en bloeit. Hier plukken Janneke en Theo de groentes voor de groentetassen. Net wat het seizoen te bieden heeft. Vind je het leuk om thuis zelf aan de slag te gaan? Janneke geeft regelmatig moestuincursussen en verkoopt biologisch pootgoed. Klaar voor de moderne vierkante meterbakken die je bijvoorbeeld op een balkon kwijt kunt.

Veel tijd of weinig tijd

Theo en Janneke stellen wekelijks groentepakketten samen. Vers geplukt en gewassen en elke keer weer anders. Maar altijd met die heerlijke smaak van vroeger! Op hun website staat aangegeven welke groenten geleverd kunnen worden. Je kunt de groententassen zelf afhalen of binnen een straal van 30 km thuis laten bezorgen. Je bent op afspraak ook welkom voor een bezoek aan De Kruudhof. Heerlijk om te ontdekken wat deze biologisch tuin allemaal te bieden heeft!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!