Boerderijwinkel de Kruisbrink

Het hart van de familie Garritsen kleurt Achterhoeks groen. Vanuit hun boerderijwinkel De Kruisbrink in Tolbert slaan ze regelmatig op de trom om te vertellen hoeveel mooie producten de Achterhoek voortbrengt. En daar dragen ze zelf ook hun steentje aan bij.

 

Ook groententeler

Als fruit en groententeler komen er verschillende bijzondere producten van eigen land, zoals de truffelaardappel, paarse boerenkool, aardpeer, kersen en aardbeien en sinds vorig jaar ook zoete aardappel. Dit is een project van de dochter des huizes – en beoogd opvolger – Iris en Dick.

 

Zoete aardappel van eigen bodem

Samen zijn ze op zoek gegaan naar de juiste plant en de plant-methode. Voorjaar 2021 zijn alle plantjes met de hand gepoot en zijn de ruggen bedekt met zwart biologisch afbreekbaar plastic om ervoor te zorgen dat de bodem warmte vast houdt. Bestrijdingsmiddelen zijn links blijven liggen om zo de bodemkwaliteit goed te houden. Najaar 2021 werden de eerste zoete aardappelen geoogst en vond je ze terug in de Naoberkrat!

 

Ben je in de buurt van Toldijk, gelegen tussen Zutphen en Doetinchem, sla af en neem een kijkje in hun mooie boerderijwinkel!

 

Luister naar het verhaal van Dick en Iris, opgenomen voor Onze Naoberkrat Tour in 2021