Boerderij Ruimzicht

Halle staat bekend om haar rust, ruimte en karakteristieke buitengebied. Daar, middenin de natuur ligt Boerderij Ruimzicht. Tijd om puur te genieten met de kippetjes op het erf, de vrij rondlopende koeien en de blakende groentetuin. De liefde en het respect voor mens, land en natuur stralen je tegemoet.

Boerderij Ruimzicht: boerderijwinkel, veehouderij en tuinderij

Boerderij Ruimzicht bestaat al sinds 1930. Gerjo Koskamp, boer in hart en nieren, is alweer de derde generatie. Voor hem staat een bewuste omgang met de aarde en mens centraal. Alles op dit bedrijf gebeurt daarom volgens de biologisch dynamische aanpak. Zo worden de natuurlijke bronnen niet uitgeput.

Gerjo houdt zich vooral bezig met de veehouderij: “Onze koeien hebben nog gewoon hoorns en zijn antibioticavrij. De kalfjes worden na de geboorte niet meteen van de moeder gescheiden en wij hebben hier echte familiekuddes. Er lopen wel vier generaties koeien bij elkaar in de wei. Dat is goed voor het natuurlijke gedrag van de dieren”

“En als een koe een goed leven heeft, proef je dat terug in het vlees en in de kaas.”

Tuinderij

Fred Beijleve bestiert de groentetuin op Boerderij Ruimzicht. Ook hij heeft een missie: 100 procent lokaal ondernemen met volle aandacht voor natuur en mens. Geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar een gezonde en eerlijke productie. Dat vertaalt zich in de smaakvolle groentes en het fruit.

Inspiratie en participatie

Ruimzicht wil vooral ook een inspiratiebron zijn. Zo mogen mensen uit de streek die een hulpvraag hebben een tijdje meewerken om tot rust te komen. Ook zijn er werkplekken op de zorgboerderij. En voor meer bewustwording over de natuur en gezond eten organiseert Gerjo de zogenaamde boerderijschool voor leerlingen van een school in Zelhem. Kunnen ze meteen kennismaken met het boerenleven.

Boerderijwinkel

Op vrijdag en zaterdag is de boerderijwinkel geopend. Annet Kranenburg staat dan achter de toonbank en adviseert je met alle plezier over de kaas en het vlees van eigen boerderij. Maar ook over producten van andere boeren uit de streek die bij Ruimzicht te koop zijn, zoals biologisch geproduceerde honing, noten of wijnen. De tuinderij biedt wekelijks een groentepakket dat je rechtstreeks kunt afnemen maar ook op verschillende locaties in de regio kunt afhalen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!