Bakkerij ten Have

Bakkerij ten Have is een echt familiebedrijf dat al meer dan 92 jaar in Silvolde is gevestigd. Nu zwaait Bert er de scepter, hij werd verliefd op de kleindochter van de eerste eigenaar en rolde zo het bakkersvak in. Bert pionierde samen met Jan Steverink door in 2005 met de eerste bak-spelt van eigen bodem aan de slag te gaan. Inmiddels zijn er vele spelt-producten uit de oven gerold van en staat de bakkerij bekend als de spelt specialist van de Achterhoek.

 

Nog steeds wordt het spelt op een steenworp afstand geteeld door Jan Steverink van de Slaege uit Silvolde en vinden ook andere oerrassen als rode tarwe de weg van het land naar de bakkerij.

 

“Met elkaar iets nieuws bedenken en iets lekkers maken is gewoon geweldig. Ook hebben we meegewerkt aan de ontwikkeling van het Achterhoeks brood met alleen ingrediënten uit de regio.”

 

Van Mien kiest voor de broden van Bakkerij ten Have omdat ze in de eerste plaats bijzonder smaakvol zijn, de broden worden gebakken met pure ingrediënten en natuurlijk omdat Bert als een van de weinige bakkers met lokale granen werkt. Van maandag t/m zaterdag brengt de Marie – de bakkersvrouw – in de vroege ochtend de broden naar Van Mien en op zondag bakken we zelf hele Spelt-Desem en Achterhoek brood af.

 

Zo koop je elke dag vers brood bij Van Mien!