Wat zit er in de Naoberkrat?

3 Maaltijden voor 2 of 4 personen

Twee maaltijden staan binnen 30 minuten aan tafel
De derde kost iets meer aandacht en is daarom perfect voor de vrijdag en de zaterdag.

 Met stap-voor-stap recepten

De recepten vind je elke week online op onze website
Met handige tips van chef Bjorn Massop om de gerechten net makkelijker en lekkerder te maken dan normaal. 

Boordevol lokale, kraakverse en afgepaste ingrediënten

100% geleverd door boeren en tuinders uit de Achterhoek en de Liemers. Vaak vind je in de Krat ingrediënten die normaal worden geleverd aan de horeca. En natuurlijk een heleboel liefde van onze leveranciers!

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.van-mien.nl/naoberkrat
  • Kies het aantal personen: 2 persoons of 4 persoons Naoberkrat
  • Kies de ophaalplek: Doetinchem, Etten, Toldijk, Lievelde of De Heurne
  • Betaal direct bij je bestelling.
  • Je ontvangt een bevestiging via de e-mail.
  • Bestellen kan t/m zaterdag 12.00 uur, tenzij het de Krat eerder uitverkocht is.

Ophalen kan op woendag bij:

  • Eetwinkel van Mien tussen 9 en 20 uur aan de Grutstraat 49 in Doetinchem
  • Sanders Hof tussen 16 en 18.30 uur aan de Rondweg 1 in Etten
  • Boerderijwinkel de Kruisbrink tussen 9.00 en 12.30 uur aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk
  • Kaasboerderij Weenink tussen 13.00 en 18.00 uur aan de Eimersweg 3 in Lievelde
  • Landwinkel Smits tussen 13.00 en 18.00 aan de Lage Heurnseweg 35 in De Heurne

Wie of wat is Onze Naoberkrat?

Doetinchem, 26 maart 2020

Tijdens de eerste lockdown sloten de restaurants plotsklaps. Daardoor bleven ook lokale leveranciers met hun producten zitten. “Dat mocht niet gebeuren!” zeiden Roos van Sanders Hof, Bjorn van Hotel Villa Ruimzicht en Liesette van Eetwinkel van Mien.

Binnen 4 dagen zag Onze Naoberkrat het levenslicht – mede dankzij de geweldige inzet van Marcel van het Struweel en Hans Peeters – en gingen we live.

Fijne Naobers

Samen bouwen we aan Onze Naoberkrat, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. In overleg met onze lokale leveranciers maken we de wekelijkse recepten en helpen zo van kraakverse overschotten of incourante delen van het dier “af”.

Andersom brengen al onze lokale leveranciers op dinsdagochtend hun producten geportioneerd naar ons toe.

Zo helpen we elkaar.

Een lokaal en eerlijk alternatief voor de landelijke maaltijdboxen

Met een schare trouwe ambassadeurs en regelmatige fans hebben we nu een heel jaar ge-Naoberkrat. Een fantastisch en (h)eerlijk avontuur en inmiddels is de Naoberkrat niet meer weg te denken. 

 

Wat verder handig is te weten:

  • De ingredienten van de Naober Maaltijd Krat zijn supervers en hebben een minimale houdbaarheid van 4 dagen, mits goed bewaard.
  • Uit je eigen voorraad heb je een aantal basis ingredienten nodig: zout en peper, vaak een scheutje olijfolie of neutrale olie. We hebben een overzicht gemaakt van de ingredienten en materialen die handig zijn voor in het keukenkastje!
  • Helaas is het voor ons (nog) niet mogelijk om rekening te houden met aanpassingen en allergieën. Wel werken met eerlijke producten, zonder toevoegingen.

Agenda

Wat was het een mooie dag afgelopen 3 april! De eerste Naobertour werd gereden en de reacties waren alom positief. Reden dus om nog meer leuke plannen te maken!

Naobertour – Asperge fietstour
Iedere zaterdag tussen 24 april & 26 juni te fietsen en in de meivakantie op woensdag (28 april & 5 mei). 

Vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten via:

info@naoberkrat.nl, 06-41461896 (Liesette)

Waar komen de ingrediënten vandaan?

We zijn de Naoberkrat met een klein aantal lokale leveranciers gestart en steeds komen er weer een paar bij:

  • Ons varkensvlees komt van de scharrelvarkens van Sanders hof uit Etten
  • De aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk
  • Sauzen en marinades worden gemaakt door Villa Ruimzicht uit Doetinchem
  • Verse bladgroenten van De Groene Schuur uit Groessen
  • Andere groenten levert Groenteteler Smits uit de Heurne
  • Melk van Boer Lubbers uit Ulft
  • Roomboter van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde
  • De pasta en bloem wordt gemaakt van tarwe van de Slaege uit Silvolde
  • Koeienkaas komt van Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • Ons rundvlees komt van de dubbeldoelkoeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • Geitenkaas levert door Kaasboerderij Brömmels uit t Woold
  • Kaasboerderij Köning levert ons verse kaasjes van haar koeien
  • Gemalen pompoenpitjes komen van Edelkraft.nl in Ulft