Onze Naoberkrat - De lokale Maaltijdkrat

3 Maaltijden voor 2 of 4 personen

  • Afgepaste ingredienten voor 3 maaltijden
  • Recepten: Stap voor stap helpen we je om snel en makkelijk een gerecht op tafel te krijgen. Elke maaltijd “kost” ongeveer 30 minuten werk, soms is de oven nog wat langer bezig. 
  • Lokale ingredienten: vrijwel al onze ingedienten komen van lokale leveranciers uit de Achterhoek en Liemers

Stap-voor-stap recepten van echte Chefs

De recepten worden wekelijks gemaakt door onze chefs Bjorn (hotel Villa Ruimzicht) en Mathijs  (eetwinkel van Mien) Zij laten je proeven van het land en helpen je de gerechten net makkelijker en lekkerder te maken dan normaal. 

Alle recepten worden eerst getest én op de foto gezet door ons. 

Daarna komen de recepten elke woensdag om 12.00 uur online op deze website

Boordevol lokale, kraakverse en afgepaste ingrediënten

100% geleverd door boeren en tuinders uit de Achterhoek en de Liemers. Vaak vind je in de Krat ingrediënten die normaal worden geleverd aan de horeca. En natuurlijk een heleboel liefde van onze leveranciers!

Hoe werkt het?

  • Ga naar www.van-mien.nl/naoberkrat
  • Kies het aantal personen: 2 persoons of 4 persoons Naoberkrat
  • Kies de ophaalplek: Doetinchem, Etten, Toldijk,  De Heurne of Winterswijk
  • Betaal direct bij je bestelling.
  • Je ontvangt een bevestiging via de e-mail.
  • Bestellen kan t/m zaterdag 18.00 uur, tenzij het de Krat eerder uitverkocht is.

Ophalen kan op woendag bij:

  • Eetwinkel van Mien tussen 9 en 20 uur aan de Grutstraat 49 in Doetinchem
  • Sanders Hof tussen 16 en 18.30 uur aan de Rondweg 1 in Etten
  • Boerderijwinkel de Kruisbrink tussen 9.00 en 12.30 uur aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk
  • Geitenboerderij de Brommels tussen 9.00 en 18.00 uur aan de Meerdinkweg 5 in Winterswijk Woold
  • Landwinkel Smits tussen 14.00 en 18.00 aan de Lage Heurnseweg 35 in De Heurne

Wie of wat is Onze Naoberkrat?

Het ontstaan…

Tijdens de eerste lockdown – maart 2020 – sloten de restaurants plotsklaps. Daardoor bleven ook lokale leveranciers met hun producten zitten. “Dat mocht niet gebeuren!” zeiden Roos van Sanders Hof, Bjorn van Hotel Villa Ruimzicht en Liesette van Eetwinkel van Mien.

Binnen 4 dagen zag Onze Naoberkrat het levenslicht – mede dankzij de geweldige inzet van Marcel van het Struweel en Hans Peeters – en gingen we van start!

Fijne Naobers

Samen bouwen we aan Onze Naoberkrat, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. In overleg met onze lokale leveranciers maken we de wekelijkse recepten en helpen zo van kraakverse overschotten of incourante delen van het dier “af”.

Andersom brengen al onze lokale leveranciers op dinsdagochtend hun producten geportioneerd naar ons toe.

Zo helpen we elkaar.

Een lokaal en eerlijk alternatief voor de landelijke maaltijdboxen

Met een schare trouwe ambassadeurs en regelmatige fans hebben we nu een heel jaar ge-Naoberkrat. Een fantastisch en (h)eerlijk avontuur en inmiddels is de Naoberkrat niet meer weg te denken. 

 

Wat verder handig is te weten:

  • De ingredienten van de Naober Maaltijd Krat zijn supervers en hebben een minimale houdbaarheid van 4 dagen, mits goed bewaard.
  • Uit je eigen voorraad heb je een aantal basis ingredienten nodig: zout en peper, vaak een scheutje olijfolie of neutrale olie. We hebben een overzicht gemaakt van de ingredienten en materialen die handig zijn voor in het keukenkastje!
  • Helaas is het voor ons (nog) niet mogelijk om rekening te houden met aanpassingen en allergieën. Wel werken met eerlijke producten, zonder toevoegingen.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

We zijn de Naoberkrat met een klein aantal lokale leveranciers gestart en steeds komen er weer een paar bij:

  • Ons varkensvlees komt van de scharrelvarkens van Sanders hof uit Etten
  • De aardappels van Boerderijwinkel de Kruisbrink in Toldijk
  • Sauzen en marinades worden gemaakt door Villa Ruimzicht en Eetwinkel Van Mien uit Doetinchem
  • Verse bladgroenten en tropische groenten van De Groene Schuur uit Groessen
  • Verse groenten van de Zaaistek uit Hummelo
  • Nog meer groenten en de Achterhoekse pompoenpitjes levert Groenteteler Smits uit de Heurne
  • Roomboter, boerenyoghurt en boerenkaas van  Versboerderij Daalwiek uit Geesteren
  • De pasta en bloem wordt gemaakt van de spelttarwe van de Slaege uit Silvolde
  • Ons rundvlees komt van de dubbeldoelkoeien van IJsboerderij de Steenoven uit Hummelo
  • Geitenkaas levert door Kaasboerderij Brömmels uit t Woold
  • Kaasboerderij Köning levert ons verse kaasjes van haar koeien
  • Buffelmozzarella komt van Anita van buffelboerderij Arns uit Zevenaar

Vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten via:

info@naoberkrat.nl, 06-41461896 (Liesette)