6 maart | Cursus Goed Eten van Betula uit Halle

6 maart | Cursus Goed Eten van Betula uit Halle

Op het gebied van gezond eten volgen de hypes en goeroes elkaar in rap tempo op. Wat kun je geloven? Voor wie door de bomen het (voedsel-)bos niet meer ziet, is deze cursus.

Na deze cursus zul je beter in staat zijn je eigen keuzes te maken, gefundeerd in echte informatie. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.

In les 1 starten we met de zaden van eetbare planten, die al duizenden jaren de basis vormen voor het voedsel van de mens: granen en peulvruchten. Hoe zien ze er uit, hoe zijn ze gegroeid, waar komen ze vandaan en op welke wijze kunnen we ze bereiden?

In les twee komen daar de noten, oliehoudende zaden en fruit bij. Hoe zat het ook al weer met oliën en vetten? Wat is de definitie van fruit?

In les drie gaan we andere delen van de plant bekijken: wortel, stengel, blad en wederom vrucht, maar dan als groente. Het land levert ons een overvloed aan vormen, kleuren en smaken. Hoe kun je deze plantaardige voedingsmiddelen bereiden en hoe passen ze in je voedingspatroon?

In de laatste les kijken we naar dierlijke voedingsmiddelen: melk, eieren, vis, vlees en honing. Ook kleinere levensvormen maken deel uit van onze voeding: schimmels en bacteriën. Wat is de plaats van paddenstoelen in de voeding? Wat is fermenteren?

 

Praktische details

  • Vrijdagochtenden 6, 13, 20 en 28 maart van 10.00 tot 12.00 uur.
  • De lessen vinden plaats bij Betula Kruiden in Halle, Gelderland.
  • De cursus kost €100 per persoon. Inbegrepen in het lesgeld zijn koffie/thee met iets lekkers, alle materialen en samenvattingen van de lessen op papier.
  • Meer informatie en opgeven via betula-kruiden.eu/goed-eten


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!