8 maart | Workshop kaasmaken van Farm Food Family

8 maart | Workshop kaasmaken van Farm Food Family

In het seizoen 2019/2020 gaat de Farm Food Family op tour door de Achterhoek met een stop in elke gemeente. Zo krijgt iedereen de kans om de eigen gemeentelijke food-familie te verkennen. Door samen te plukken, te koken, te onderzoeken, te experimenteren of te eten. In een workshop of een proeverij op een bijzondere locatie: bij een bedrijf, in een schuur, op een akker of in een boomgaard.

 

Op 8 maart staat de familie-groep Bovidae, oftewel de holhoornige dieren, centraal.

 

Veel Achterhoekse koeien en geiten leveren de melk voor een breed scala aan verschillende kazen, van gassig tot gistig en van jong tot gerijpt.

In deze workshop vertelt een kaasproducent over de achtergronden en de do’s en don’ts van het kaasmaken. Ook gaan we dieper in op het circulaire systeem waarbij de melk als hoofdproduct en het vlees als bijproduct wordt gezien. En natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met het maken van verse kaas!

Praktische details:

 

fotocredits: www.farmfoodfamily.nl/



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!