29 sept | Farm Food Family in de DRU

29 sept | Farm Food Family in de DRU

Fooddesigner Katja Gruijters verdiepte zich in de historie van de streekproducten van de Achterhoek in opdracht van het Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek. Ze traceerde verschillende families van ingrediënten en gewassen en elke familie koppelde ze op basis van historische, inhoudelijke of agro-technische gronden aan een van de deelnemende gemeenten. Zo ontstond een heuse Farm Food Family.

 

Op 29 september 2019, aan het einde van de oogstmaand, vindt de aftrap van Farm Food Family plaats in het Ouhrlokaal (DRU Industriepark, Ulft). Ontdek tijdens dit foodevent de diversiteit aan producten uit de negen gemeenten en ontmoet de producenten erachter, van biologisch tot regulier, van klein tot groot. Tijdens het foodevent zijn de bijzondere ingrediënten uit de Achterhoek te ontdekken en te proeven in negen interactieve installaties. Deze installaties belichten de ambachtelijke activiteiten zoals malen, persen en fermenteren.

 

Praktische details:

 • zondag 29 september van 13.00 tot 17.00 uur
 • Dru fabriek in Ulft
 • Programma:
  13.00 Inloop
  13.30 Welkom door Ester van de Haar, kwartiermaker Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek
  13.35 Opening door Jan Markink, gedeputeerde Provincie Gelderland
  13.45 Ontdek en proef de Farm Food Family onder leiding van Katja Gruijters!
  17.00 Einde
 • Het event is gratis te bezoeken. Wil je de smaken van de Achterhoek echt beleven, koop dan een kaartje voor de proeverij!

 

Fotocredits: www.farmfoodfamily.nl

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!