5 juli | Workshop Ei van Farm Food Family

5 juli | Workshop Ei van Farm Food Family

In het seizoen 2019/2020 gaat de Farm Food Family op tour door de Achterhoek met een stop in elke gemeente. Zo krijgt iedereen de kans om de eigen gemeentelijke food-familie te verkennen. Door samen te plukken, te koken, te onderzoeken, te experimenteren of te eten. In een workshop of een proeverij op een bijzondere locatie: bij een bedrijf, in een schuur, op een akker of in een boomgaard.

 

Op 5 juli staat de familie-groep Phasianidae, oftewel het ei centraal.

 

Eieren worden al eeuwenlang door mensen gegeten, maar van alle dieren die eieren leggen is het kippenei zonder twijfel het populairst. Gemiddeld eten we er 200 per persoon per jaar. Maar waarom denken we dat bruine eieren gezonder zijn dan witte? En wat kun je eigenlijk allemaal doen met een eierschaal?

 

In deze workshop gaan we aan de slag met innovatieve eierbewerkingen, van pocheren tot bakken en koken en verzorgen we een hele maaltijd met ei als hoofdbestanddeel. Een glansrol is weggelegd voor het kippenhok, van oudsher heeft iedere boer er wel een of meerdere op zijn erf staan. Vele kippenhokken zijn niet meer nodig en raken in verval, maar de laatste jaren is er weer volop aandacht voor en worden ze als cultuurhistorisch erfgoed gezien. Tijdens deze workshop ervaar en proef je het ei vanuit het hok op het erf.

 

Praktische details:

  • 5 juli 2020 van 13.15 tot 17.00 uur
  • Bij Pluimveehouderij Tomesen (Kilderseweg 41, Doetinchem) in de gemeente Doetinchem.
  • meer informatie en opgeven via www.farmfoodfamily.nl/

 

fotocredits: www.farmfoodfamily.nl/Do NOT follow this link or you will be banned from the site!